чета и се чудя колко мързелив е станал българския домакин,а аз си мислих че съдомиалната е нещо което стои само в супермаркетите и бере прах....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съдомиялна машина :)
Collapse
X
-
Аз пък се чудя как може някой в тези времена да няма машина - все едно да переш без пералня.От близо 20год. мием съдове с машина - само ги връткаме през вилата като поостареят.Една изхвърлихме преди 10-тина години, очаквам една от наличните да изгърми - на Бош-а му е ред, но няма трошене тази машина.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениечета и се чудя колко мързелив е станал българския домакин,а аз си мислих че съдомиалната е нещо което стои само в супермаркетите и бере прах....
Един го мързяло да гони добитъка, направил лък... друг го мързяло да го носи, направил талига... друг го мързяло да тътри, сложил колела...
И накрая караме автомобилиWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеЧрез мързел към прогрес... ако не ни мързеше щяхме още да сме по клоните.
Един го мързяло да гони добитъка, направил лък... друг го мързяло да го носи, направил талига... друг го мързяло да тътри, сложил колела...
И накрая караме автомобили
Така си е ! Мързела е мотора на прогреса !bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
Ааа добреПонавих се още
Ииии ако може някой да каже, за "прапаратите". Мисля че няма да ни накажат модераторите, ако кажете какви марки ползвате и цените им, защото иначе не мога да се ориентирам.Големи благодарности на всички взели участие в темата
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеМного добре знаеш, че пробвахСумата е същата, и се плаща всеки месец, пък и на всичкото отгоре пак оставаха съдове
Ела в петък на фирменото парти в Рубиг сервиз и ще ти кажем марки, цени и тннЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеАаа добреПонавих се още
Ииии ако може някой да каже, за "прапаратите". Мисля че няма да ни накажат модераторите, ако кажете какви марки ползвате и цените им, защото иначе не мога да се ориентирам.Големи благодарности на всички взели участие в темата
Кутия на Калгонит с 90 таблетки е около 30 кинта. Мегапак, май беше. Имаше и една със 120 таблетки."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
И аз не съм фен на комбинираните таблети.Съвременните машини дават възможност за дозиране на отделните препарати - прах,сол и гланц съобразно индивидуалните условия.Например водата в Плевен е много твърда и е необходимо повече сол. Даже съм забелязал, че различните машини работят различно с видовете миещи препарати - например малката ми и средната по големина машина работят по-добре с прахообразните, а голямата с таблетите.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Понеже и на мен ми предстои покупка на такава, споделете освен наблюденията си и с какви марки и модели сте се сблъсквали. Както виждам old afist има няблюдения над няколко различни марки и модели. Аз лично съм наясно, че тази която искам да си купувам е задължително да е за вграждане, голяма (понеже предстои да се увеличава семейството обаче какво означава 12 комлекта???) и да има добри енергоефективни показатели (клас А+, функция с употреба на 1/2 вода и т.н.). Като марки нещо не мога да се ориентирам, а и в интерес на истината малко ми е странно защо толкова варират цените на тия машини? Така че както е казал Мечо Пух "Колкото повече - толкова повече!" информация ще ми е полезна.
Comment
-
Венци, няма какво да му мислиш още. Взимаш такава, за каквато имаш кинти. Всичките вършат работа. Аз съм с Електролукс и нямам оплаквания. Както вече се каза, после ще се чудиш защо не си си взел по-рано.
Вкъщи се използват само комбинирани таблетки, много по-удобно е вместо гелове, прахове и т.н. Пробвай различни и сам ще намериш тия дето ти вършат работа. Най-добре е да имаш и от по-скъпичките(за нещо по-изцапанко и мазничко), и от по-евтините(за след купонче с чаши и чинийки от салата).
п.п.
След съдомиялната, идва ред и на прахосмукачка-робот да знаеш. Тогава миеш, чистиш и пиеш бира с приятели едновременно
. Аз лично го правя и даже трупам точки пред жената
.
ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
на мен ми е по-удобно с течния препарат, но не тези, които са 2-компонентни, че едната половина свършва по-бързо
сам ще си прецениш за препарата, щото явно на всеки му е удобно различно
сол, захар и такива не слагам изобщо, само миещия препарат и после всичко скърца от чистотаАко парите ти стигат, значи нямаш въображение.
AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.
Comment
-
Аз си взех преди 4 години един пръчковат Ιndesit,който последните 5-6 месеца освен таблетки от Lidl друг препарат не е видел...........,определено върши да не кажа по-добра но същата работа като един Bosch на почти двойна цена,който го глезят с Calgonit......Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Г-н Багера с неговото изказване ме отвя към прахосмукачките-роботи и снощи си играх да щракам тук-таме.
Гледах разни ревюта на тези играчки за възрастни и от цялата работа започнах да се зарибявам.
Следващия докакински уред ще е някое такова животинче.
Влизах в разни форуми и от всичко това ми се струва оправдано според моите възможности по отношение качество-цена Solac AA3400.
Ако го взема ще е временно, докато излезе нещо по-ефективно.
Видях и на SАМSUNG и IROBOT, но за тях трябва да си си надделял на масрафа.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеГ-н Багера с неговото изказване ме отвя към прахосмукачките-роботи и снощи си играх да щракам тук-таме.
Гледах разни ревюта на тези играчки за възрастни и от цялата работа започнах да се зарибявам.
Следващия докакински уред ще е някое такова животинче.
Влизах в разни форуми и от всичко това ми се струва оправдано според моите възможности по отношение качество-цена Solac AA3400.
Ако го взема ще е временно, докато излезе нещо по-ефективно.
Видях и на SАМSUNG и IROBOT, но за тях трябва да си си надделял на масрафа..
Моята работа е да вдигна дребните неща от пода на леглата или диваните и да натисна едно копче. След това Румяна(така се казваспоред жена ми) си обхожда стаята/ стаите и като приключи след около 45 мин. си отива на докинг станцията и се включва сама да се зарежда. За мен остава работата да върна нещата на мястото им.
Чисти учудващо добре, като проблем може да бъде наличието на дългокоси индивиди от женски и от мъжки пол. Проблем дотолкова, че ръсейки дълги косми, които се омотават около четките, трябва да бъдат почиствани след две-три чистения на прахосмукачката.
Вкъщи това е моя работа и я върша с лекота.
Пък и няма такъв кеф- да се излегнеш на дивана с лаптопа на корема и бира до теб, а в същото време да почистваш с прахосмукачка. Абе мъж под чехъл, какво да правиш...Last edited by bager; d.m.y г., 09:52.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
Comment